Aikaa jäljellä

keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Kerran viikkoon oli tarkoitus jotain julkaista. Tuntuu jotenkin ettei mitään ole saanut aikaiseksi. Majoitusasiat on hiljalleen kunnossa. Tai ainakin vahvasti suuniteltu. Jonkinlainen kustannuslaskelma saatiin aikaiseksi. Ensimmäinen kirjoitus sai parinkin jakajan myötä keskustelua tietulleista. Nordkappiin mentäessä tunnelissa ei ole enään tietullia. Eikä kyllä koko matkallamme muutenkaan. Tämä maksu poistui, kun tunnelin rakennuskulut oli saatu kuoletettua maksuilla. North Cape alueelle taas on maksu. Se viimeinen hassu muutama metri. Tosin tätä pohdittiin että melkein voisi maksaa. Suolaiset n. 30€ nykyisellä kurssilla per nenä. Eipähän jää jossiteltltavaa. Tosin nelivedolla varmaan päästäisiin saaren oikeasti pohjoisimpaan pisteeseen. Emme vain halua tietää sakkojen suuruutta. Norjaa tutkiessa olen huomannut, että osaavat sakottaa. Ajovalojen käyttämättömyys oli jo melko karkea sakko. Eikä paljon tarvitse ylinopeuttakaan olla reissukassan sekoittamiseen. Tosin meille tämä ei ole mahdollista taajaman ulkopuolella.

Auton huoltokin pitäisi aloittaa. Kaikki nesteet vaihtoon, rasvaus ja koittaa edelleen löytää se haamuvika valoista. Niin ja renkaat vaihtaa tuoreempiin.  Pakollinen mutterin kiristely tehtävä. Osa varmaan laitetaan lukitteen kanssa kiinni. Ihan varmuden vuoksi. Virtapistokkeita muutama kylmälaukulle yms. Esan kanssa pitäisi käydä koepystyttämässä kota, jossa aiomme majoittua. Miettiä järkevästi mitä oikeasti tarvitaan reissussa.

Autoon

-Ensiapu pakkaus

-Hätäkolmio

-Hinausliina

-ISO kasa työkaluja

-varaosat

  • polttimoita
  • Noin kolme metriä bensaletkua
  • Jarrusylintereitä (ihan varmuuden vuoksi)
  • Virranjakajan osat
  • Bensapumppu
  • Kiihdytyspumpun kalvo
  • Nesteitä (lähinnä öljyä)
  • Yleismallisia jäähdyttimenletkuja
  • Sytytystulpat
  • Kannu tai kaksi bensiiniä

Osa näistä jo on ja osan taas unohdin. Henk. kohtaisia varusteita en ala vielä edes listaamaan. Pitää miettiä vielä kovasti. Alle kolme viikkoa aikaa. Todellakin tuntuu, että tässä tulee vielä kiire.

Kalastaminen norjassa muuten joo. Merialueillahan se on vapaata. Katsellut muutaman illan millaista saalista meri voi tuoda. Olisihan se hienoa, jos kahdensadan kilon Ruijanpallas kävisi siimaan kiinni. Tai sitten ei. Hyrräkela ja vapa saadaan lainaan isältäni. Niin kuin moni muukin asia tuntuu sieltä järjestyvän. Enään jää miehistä kiinni. Markon kalastustaidosta tai innokkuudesta en edes tiedä, mutta Esan kanssa käytiin yksi iltapäivä heittelemässä. Pitäisiköhän ottaa varuilta kalasäilykettä mukaan kalakeittoon. Mistä tulikin mieleen. Norjaan halajavat jättäköön perunat kotiin. Norjaan ei saa viedä perunaa.

Eiköhän tässä tällä erää taas. Pohditaan vielä tässä, jos painettaisiin muutama reissun paita. Ainakin reissuun lähtijöille. Pitäisiköhän joku support paita tehdä halukkaille. Alustavasta kiinostuksesta voi laittaa minulle viestiä simo.korhonen(ät)gmail.com


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti